به گزارش راسخون؛ فصل دوم سریال گاندو 2 هم یکشنبه شب پس از پخش 37 قسمت به پایان رسید. این سریال پرمخاطب لحظات خاص، غرورانگیز و هیجان انگیزی داشت و توانسته بود توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کند.

سریال سیاسی امنیتی «گاندو 2 » به کارگردانی جواد افشار، تهیه کنندگی مجتبی امینی و با بازی هنرپیشه‌های جوان و پیشکسوت چون داریوش فرهنگ، وحید رهبانی، سوگل طهماسبی، علی افشار، پندار اکبری، مجید نوروزی و اشکان دلاوری روی آنتن شبکه سه سیما رفت و بخشی از آن در نوروز 1400 و ادامه آن از اواسط مرداد ماه پخش شد.

پایان این سریال جنجالی و پرمخاطب با واکنش‌های گسترده‌ای در فضای مجازی همراه شد و کاربران با داغ کردن هشتگ #گاندو توئیت‌های بسیاری را منتشر کردند که در ادامه تعدادی از آن‌ها را مشاهده می‎کنید.

 
 





آیین تجلیل از عوامل سریال «گاندو ۲» برگزار شد



آیین تجلیل از عوامل سریال «گاندو ۲» با حضور دکتر علی عسکری ریاست سازمان صداوسیما، حمید شاه آبادی معاون سیما و جمعی از مدیران شبکه سه و عوامل این سریال، صبح روز گذشته در تالار خورشید سالن همایش های صداوسیما برگزار شد. در این مراسم علی فروغی، مدیر شبکه سه و مهدی آذرپندار مدیرگروه فیلم و سریال شبکه هم حضور داشتند. ابتدا حمید خواجه نژاد، مدیر روابط عمومی معاونت سیما با اشاره به سفر اخیر دکتر علی عسکری به جلفا و بازدید از سریال «سلمان فارسی» بیان کرد: «این دومین مراسمی است که برای یک سریال برگزار می شود و آقای دکتر علی عسکری وقتشان را به آن اختصاص می دهند. یکی سفر اخیر ایشان به جلفا بود و دیگری تقدیر از عوامل سریال گاندو که جزو سریال های پربیننده تلویزیون در نظرسنجی مردمی قرار گرفته است». وی در ادامه به سریال های تلویزیونی روی آنتن نیز اشاره کرد و از دکتر شاه آبادی خواست سخنانی را در این خصوص ایراد کند.
 
سریال تاثیرگذار و به یادماندنی
حمید شاه آبادی، معاون سیما ابتدای صحبت هایش بیان کرد: از آقای دکتر علی عسکری سپاسگزارم که به حوزه فیلم و سریال توجه خاصی دارد و وقتش را برای سریال و تجلیل و تشکر از بزرگوارانی که برای این سریال ماندگار زحمت کشیدند، گذاشت.

وی در ادامه از تقارن این مراسم با ایام شهادت رئیسعلی دلواری گفت و افزود: رئیسعلی دلواری نیز فضای ملتهبی را در آن روزگار گذراند. اتفاقی که در طول این سریال هم افتاد.

شاه آبادی همچنین عنوان کرد: چنین سریال تاثیرگذار و به یادماندنی نیاز جدی جامعه است که با گاندو شکل گرفت. سریالی که هم عامه مردم پسندیدند و هم جامعه نخبگانی. همین جا از همه دست اندرکاران این سریال تشکر می کنم. پس از صحبت های کوتاه معاون سیما گزارش مردمی از سریال گاندو پخش شد که اغلب سریال را دیده بودند و بابت ساخت آن از عوامل و کارگردان تشکر می کردند.
 
گاندو، صدای مردم بود
جواد افشار، کارگردان نیز پس از تشکر از رئیس سازمان و مدیران که این فرصت را در اختیار خانواده گاندو قرار داده اند، گفت: به اعتقاد من گاندو ویژگی خاصی داشت. این که تبلیغات و هجمه هایی که علیه صداوسیما بود را خنثی کرد. گاندو، صدای مردم بود. حتی صدای منتقدان و معترضان هم بود. این که می گویند صداوسیما از مردم فاصله گرفته، گاندو ثابت کرد صداوسیما همچنان کنار مردم است. در دیالوگ ها نیز شفاف سازی و مطالبه گری کاملا مشخص بود.

وی درباره واکنش های عده ای نسبت به این سریال هم توضیح داد: واکنش هایی که عده ای به این سریال داشتند هم برای ما شگفت انگیز بود. جالب این که هم صدای رفقا و همراهان در آمد و هم معاندان. فکر می کنم گاندو، این گفتمان را راه انداخت و می شود این مطالبه گری در کارها وجود داشته باشد و از سویی، نیازهای فرهنگی  و هنری جامعه را هم برآورده کرد.
گاندویی ها جهاد کردند
مجتبی امینی، تهیه کننده سریال نیز با تایید صحبت ها و نظرات کارگردان و تشکر از حمایت های رئیس صداوسیما بیان کرد: خانواده گاندو زحمت بسیاری از همان ابتدای این سریال در سال ۱۳۹۸ کشیدند، اما مهجور و یک جاهایی مظلوم واقع شدند. وی ادامه داد: فکر می کنم چراغی روشن شده که نباید خاموش شود و این راه باید ادامه پیدا کند. وقتی یک اثر هنری درباره نفوذ خلق می کنید، هدایت کار با مشکل مواجه می شود. اما همه عوامل با همه وجودشان پای کار ایستادند. از کارگردان گرفته تا بازیگران و عوامل پشت دوربین تا اثری خلق شود که مطالبه مردم است و جایش در تلویزیون خالی بود. امینی همچنین توضیح داد: موضوعات جذاب زیادی در این زمینه هست و از طرفی مردم هم توقع شان بالا رفته است. فکر می کنم سریالی با این پروداکشن بعد از انقلاب تا امروز ساخته نشده بود. لازم است همین جا عنوان کنم در این شرایط سخت کرونایی بچه ها جهاد کردند و تلاش شان کمتر از کادر درمان نیست. به صورت شبانه روز جهاد کردند تا این سریال ساخته و روی آنتن برود.
 


یک قدم رو به جلو
مهدی نقویان، مدیرعامل موسسه شهید آوینی نیز با تشکر از عوامل برگزاری این مراسم گفت: به نظر من این نشست صمیمانه با برنامه های دیگر تفاوت عمده ای دارد. این که گروه تولیدکننده زحمات خودش را کشید و در کنار آن مدیر شبکه هم برای پخش این سریال خیلی زحمت کشید.

وی ادامه داد: همین طور که در حال پیشرفت هستیم، فشارهای زیادی روی صداوسیما هست و عده ای به جای رسانه ملی می گویند رسانه میلی! بله میل به انقلاب و جمهوری اسلامی است. امیدواریم گاندو یک قدم رو به جلو در صداوسیما باشد. در حوزه امنیت به شدت قدرتمند هستیم با این که در منطقه ای قرار داریم که ناامنی اطرافمان موج می زند. در پزشکی و علم و دانش نیز پیشرفت هایی داریم و جزو کشورهایی هستیم که مقابل کرونا دستاوردهایی کسب کرده ایم اما همچنان با هجمه هایی روبه رو هستم. بنابراین از همه دست اندرکاران این سریال و به خصوص آقای افشار تشکر می کنم که چنین سریالی را ساختند و ماندگار کردند.
 
حواشی سیاسی نه رسانه ای
آرش قادری، نویسنده سریال هم با اشاره به این که بعد از دو فصل از این سریال بالاخره نوبت به تقدیر از آنها رسید هم گفت: می خواهم از دوستانی قدردانی کنم که برای گاندو زحمت کشیدند اما امروز در این مراسم نیستند. ما از همان ابتدای پخش سریال با حواشی ای مواجه شدیم که باید در حوزه سیاست بیفتد نه رسانه. من به عنوان نویسنده این سریال می توانم بگویم که بخش بسیار سنگینی را در دوران کاری ام با گاندو گذراندم. کلی کتاب و مقاله و گزارش برای نگارش فیلمنامه این سریال خواندم و سعی کردم از پرونده هایی که توسط قوه قضاییه بررسی شده در کار استفاده کنم که در این دنیا و آن دنیا مدیون کسی نباشم. از همه دوستان هم که برای این کار زحمت کشیدند صمیمانه تشکر می کنم و امیدوارم گاندو همچنان ادامه داشته باشد.
 
آرامش و صمیمیت در پشت صحنه
خسرو شهراز که در این سریال نقش بازپرس امنیتی را بازی کرد هم گفت: بهترین نکته ای که می توانم عنوان کنم این است که ساخت چنین سریال سنگین و دشواری نیاز به تجربه و امکانات بزرگی دارد که آقای افشار و آقای امینی از پس آن برآمدند. من از آنها تشکر می کنم که این فضای پر از آرامش و صمیمیت را در کار ایجاد کردند تا بازیگران در کمال آرامش بتوانند به وظیفه خود عمل کنند. کمتر کسی می توانست چنین اشرافی روی چنین کار بزرگ و دشوار و سنگینی داشته باشد. خوشحالم عضوی از خانواده گاندو بودم و از همه بابت ساخت این سریال تشکر می کنم.
 
۷ ماه طاقت فرسا
پندار اکبری نیز که نقش یک مامور امنیتی را در این سریال بازی کرد، با اجازه از بزرگ ترهای جمع گفت: ممنون که این جلسه را برگزار کردید.

حرف دل ما را تهیه کننده گفت. ما هفت ماه طاقت فرسا برای این سریال داشتیم. چه در گرما و چه در سرما به سختی کار کردیم اما حواشی هم برای این کار ایجاد شد. بااین حال خوشحالم نقش سعید را بازی کردم و ممنونم از آقای افشار و آقای امینی که برای این نقش به من اعتماد کردند. امیدوارم گاندو همچنان ادامه داشته باشد.

نسرین نکیسا هم که نقش مادر محمد، مامور امنیتی را بازی کرد عنوان کرد: انعکاس این سریال را می توان در مخاطبان دید. خوشحالم که قطره ای از این دریای بیکران بودم و این که سریال دیده شد و مورد لطف مردم قرار گرفت.
 
شوخی با مدیر شبکه
مجید نوروزی بازیگر نقش رسول یکی از ماموران امنیتی گفت: من خیلی در این مدت با مردم مواجه نشده ام. اما اگر اقبالی بود برای همه بچه ها بود و امیدوارم این روند ادامه داشته باشد و جالب این که علی فروغی با او درباره نقشش در این سریال شوخی کرد و او نیز در پاسخ گفت: من دوربین گوشی شما را هم هک کردم.

پس از آن وله ای از ۱۶۲ و صدای مردم پخش شد که نظرات شان را با صداوسیما درباره این سریال مطرح کرده بودند.
 
هوای ما را داشته باشید
شهرام قائدی نیز که نقش منفی محمدعلی موسی پور را در این سریال بازی کرده بود هم در این زمینه تاکید کرد: گاندو برای من پر از خیر و برکت بود. چون چهار پنج سالی بود که نمی خواستم دیگر کمدی بازی کرده و دوست داشتم نقش منفی بازی کنم و خودم را محک بزنم که این افتخار در سریال «گاندو» میسر شد. وی ادامه داد: من با صحبت های آقای مختاری موافقم. ما بچه های تلویزیون هستیم و خواهش می کنم هوای ما را داشته باشید. من در مدیوم های مختلف پیشنهادهایی در این سال ها داشتم اما دوست داشتم نقشی را بازی کنم که تا به حال تجربه نکرده ام. از این خط کشی ها نیز بیزارم که می گویند بازیگر تلویزیون یا بازیگر سینما و تقسیم بندی هایی از این دست برای تحقیر دوستان استفاده می شود. ما همه بازیگریم و مدیوم هم فرقی نمی کند. ما باید در هر مدیوم کارمان را درست انجام بدهیم. امیدوارم از بچه های تلویزیون بیشتر حمایت شود.
 
برچسب بازیگران سازمانی
سوگل طهماسبی نقش عطیه، همسر محمد را در این سریال بازی می کرد. وی در این مراسم صحبت هایش را با دو گله آغاز کرد و گفت: روی ما گاندویی ها برچسب بازیگران سازمانی خورده است و این گونه شناخته شده ایم. در این چند روز من برای کار به چند دفتر رفتم و همه من را نقد می کردند و می گفتند چرا در این سریال بازی کردی؟ می خواهم بگویم وقتی با ما چنین برخوردی می کنند تنها حمایت شما مسوولان است که باعث دلگرمی می شود. وی ادامه داد: زمانی که من برای بازی در فصل یک این مجموعه نزد آقای افشار آمدم، می دانستم کار بد نمی سازد. بنابراین اعتماد کردم و آمدم. حالا نیاز به حمایت ویژه شما دارم. نه فقط من بلکه همه بازیگران این سریال روی اسم شان بعد از گاندو برچسب می خورد. طهماسبی همچنین افزود: سال گذشته از همه سریال ها تقدیر و تشکر شد. اما از گاندو ۲ که برای نوروز پخش شد تقدیری نشد و اصلا صحبتی از این سریال به میان نیامد. احساس کردم ما خیلی مظلوم واقع شدیم. امیدوارم این نشست راهی باشد برای ما گاندویی ها که در این مسیر استوارتر حرکت کنیم.
 
پاسخ به یک پرسش
مهدی آذرپندار، مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه در پاسخ به گله سوگل طهماسبی بیان کرد: حق با شماست. اما به دلیل شرایط خاص پخش سریال تا لحظه آخر اعلام نکردیم. چون پخش آن به مخاطره می افتاد. همه چیز با احتیاط و بدون اعلام قبلی بود. می خواستیم سریال بدون حاشیه پخش شود.

در این میان محمدحسین رنجبران، مدیر روابط عمومی سازمان صداوسیما نیز گفت: از خانم طهماسبی تشکر می کنم که دغدغه گروه گاندو را دارد.
 
از نقش اولیا تا اشقیا
حسن میرباقری بازیگر نقش غلامرضا رحمانی در «گاندو» نیز در ابتدای سخنانش تصریح کرد: من سال ها نقش مثبت را در آثار نمایشی بازی می کردم. ممنونم از دوستانی که به من نقش منفی پیشنهاد دادند. از همسفر شدن با بچه های مهربان گاندو هم خوشحالم. همه می دانند که دغدغه من نوشتن و کارگردانی است. اما یک عمر نقش اولیا را بازی کردم و گفتم فرصتی پیش بیاید نقش اشقیا هم بازی می کنم. خوشحالم که مورد توجه مردم قرار گرفت و ارتباط خوبی با این کار پیدا کردند.
 
۹۰درصد رضایت مخاطبان
علی فروغی، مدیر شبکه سه هم سخنانی در این زمینه ایراد کرد و گفت: ما برای سریالی دور هم جمع شده ایم که قریب ۹۰درصد رضایت مردم را به همراه داشت. یعنی به نوعی همه اقشار جامعه آن را پسندیدند و این اتفاق مهمی است. این سریال توانست رکورددار باشد و نظر مخاطبان بسیاری را به خود جلب کند که نشان از قدرت و قوت رسانه است.

وی ادامه داد: جهت گیری این سریال از همان ابتدا خیلی روشن بود و ابایی هم از طرح آن نداشت و به شکل کاملا هنرمندانه و مردم پسند یک سریال مهم و تاثیرگذار ساخت.

فروغی همچنین افزود: این سریال نشان داد که اگر حرف مردم را هنرمندانه بیان کنیم با عالی ترین اقبال و رضایت مردم مواجه خواهیم شد. گاندو همچنین توانست بین اهالی هنر اعتمادبه نفس به وجود آورد و فصل جدیدی در این گونه از فیلمسازی را ایجاد کرد. هم قدردان بازیگران نقش مثبت باید بود و هم بازیگران نقش منفی که کار خطیری انجام دادند. این را بدانید که نگاه عزیزان ما به شما نگاهی ویژه است.

مدیر شبکه سه درباره پخش این سریال هم توضیح داد: گاهی برای عده ای تصور می شد شبکه سه شجاعت کرده که این سریال را پخش کرده. در صورتی که اگر ما تصمیمی برای «گاندو» گرفتیم، با حمایت و اشراف و کمک دکتر علی عسکری بود. ما هر دو فصل را مدیون حمایت غیرعلنی و پشت صحنه ایشان هستیم.
موجی که بین خانواده ها راه افتاد

محمد مختاری که در این سریال نقش ابراهیم شریف را بازی کرد نیز در این مراسم خاطره ای از برخورد بچه های حراست سازمان و شوخی ای که درباره نقشش کرده بودند تعریف کرد و گفت: خداوند به من در سریال «روزهای اعتراض» لطف کرد و باعث شد آن نقش را بازی کنم. بار دیگر هم لطفش شامل حال من شده و این نقش در «گاندو» به من محول شد.

وی در ادامه صحبت هایش بیان کرد: سال ۸۶ که سریال «روزهای اعتراض» و نقش میرزا را بازی کردم آقای میرباقری به من گفت که آبروی سازمان را حفظ کردی. اما بعد از آن سریال من سه سال بیکار بودم و دستم به هیچ جا بند نبود. برای بازی در این سریال هم خیلی ها برای ما خط و نشان کشیدند و عده ای هم ما را نفرین کردند. می توانم بگویم این نقش برای من در این ۳۰ سال که فعالیت می کنم، به نوعی پوست اندازی بود. امیدوارم اتفاقی که بعد از «روزهای اعتراض» برای من پیش آمد بعد از «گاندو» پیش نیاید.

مختاری همچنین افزود: خوشحالم این نقش دیده شد و فرهنگی را بین خانواده ها ایجاد کرده و به تعبیری فرهنگسازی کرد. چون من دیدم که بچه ها چه پسر و چه دختر بعد از دیدن این سریال می گویند می خواهند مامور امنیتی شوند. یعنی موجی بین خانواده ها راه افتاد. بنابراین از ما بچه های تلویزیون حمایت کنید تا ما هم با اعتماد به نفس بیشتر بتوانیم در این مسیر حرکت کنیم.

یک سریال پرمحتوا
حسین پارسایی هم که به نسبت بقیه حضور کوتاه تری در این سریال داشت بیان کرد: من سال هاست که با آقای افشار و آقای امینی رفاقت دیرینه ای دارم. اما فرصت همکاری میسر نشده بود تا این که این توفیق در سریال «گاندو» حاصل شد. من مدتها کارگردانی و مدیریت می کردم و توفیق بازی از من گرفته شده بود. گاندو یک را هم ندیده بودم. اما وقتی آقای افشار به من پیشنهاد همکاری داد، گفت برو فصل یک را ببین و اگر دوست داشتی در فصل ۲ بازی کن. من هم سریال را دیدم و پسندیدم. به نظرم سریال پرمحتوایی آمد که به لحاظ نگارش و ساخت از سطح قابل قبولی برخوردار بود.

وی ادامه داد: این سریال تعلیق ها و شخصیت پردازی های خوبی داشت و بازیگران هم به درستی انتخاب شده بودند و با تعلق خاطر مقابل دوربین رفتند. پشت تک تک سکانس ها هم فکر شده بود. این سریال فقط آنتن پرکن و جنبه سرگرمی نداشت. هر کدام از بازیگران با این نقش وارد چالش شدند. پارسایی همچنین عنوان کرد: بازی در این کار برای من تجربه شیرینی بود. در این سریال نقش کوچک و بزرگ وجود نداشت و همه دیده شدند و تاثیرگذار بودند. به صداوسیما بابت این کار تبریک می گویم.

سارا منجزی آخرین نفری بود که صحبت کرد. او که پدرش را هم به تازگی از دست داده و نتوانست جلوی اشک هایش را بگیرد از تهیه کننده و کارگردان تشکر کرد و گفت در این کار خیلی اذیت شده است. با این حال مثل بقیه با عشق کار کرد.

در پایان نیز از همه عوامل تشکر و تقدیر شد و عکس یادگاری گرفتند.


منبع:
1. باشگاه خبرنگاران جوان/قسمت پایانی «گاندو ۲» با واکنش گسترده کاربران همراه شد
2. جام جم/ همه پای این کار ایستادند/ این پایان گاندو نیست
3. فارس/ واکنش کاربران به قسمت پایانی سریال گاندو۲/ امنیت امروز ایران مدیون آقا محمدهاست...